Z dobrodelnim koncertom uresničevali sanje

Zvečer se je v CIRIUS-u Kamnik odvijal 10. dobrodelni koncert za otroke s posebnimi potrebami, in sicer z naslovom »Uresničimo sanje«.Dogodka se je udeležil tudi župan Matej Slapar skupaj s predsednikom Republike Slovenija Borutom Pahorjem, direktorjem CIRIUS-a Kamnik Goranom Pavličem in organizatorjem prireditve Simonom Zormanom.

Župan Matej Slapar je ob tej priložnosti dejal: »V veselje in čast mi je, da sem župan občine, ki je edinstvena. Edinstvena tako po naravnih lepotah kot tudi po okolju, ki nas obdaja. Edinstvena je zaradi vas, spoštovane gospe in spoštovani gospodje, ki podpirate prireditve, kot je današnja. Edinstvena pa je tudi zaradi posameznikov, zaradi takšnih oseb kot je Simon Zorman, ki se je pol leta trudil, da je pripravil današnjo prireditev. Lepo je, da ste danes podprli tudi njega. Iskrena hvala in uresničimo jim sanje.«

Izkupiček koncerta je bil namenjen kar 18 mladostnikom s posebnimi potrebami, ki se šolajo v CIRIUS-u Kamnik in so vključeni v tako imenovani PRP (Post rehabilitacijski practikum) program. Slednji je namenjen dijakom s posebnimi potrebami, ki zaradi narave bolezni, poškodbe ali drugih razlogov ne morejo biti uspešni v rednih srednješolskih programih. Poudarek samega programa je na vsebinah, ki imajo zlasti praktični pomen in uporabno vrednost v vsakdanjem življenju (spoznavanje naravnega in družbenega okolja, likovna, glasbena in športna vzgoja). Gre za celostni razvoj otroka s posebnimi potrebami in za aktivno preživljanje prostega časa, pridobivanje socialnih veščin (tabori, ekskurzije), skupinsko delo (treningi komunikacije), projektne oblike dela (kino predstave, video delavnice, računalniške animacije, internet), obiskovanje kulturnih prireditev, muzejev in galerij. Pomemben del programa so tudi zdravstvene, rehabilitacijske in terapevtske obravnave, ki so v pristojnosti zdravstvene službe in so zapisane v individualnih načrtih (zdravstvena oskrba, fizioterapija, delovna terapija, logopedija in psihološke obravnave).

X